Com integrar mesures per la Sostenibilitat Social

OBBIA / Recursos  / Com integrar mesures per la Sostenibilitat Social

Com integrar mesures per la Sostenibilitat Social

La sostenibilitat social està sorgint amb efervescència com un component bàsic de la responsabilitat i el compromís que tenen les empreses amb l’entorn i concretament amb la societat.

La sostenibilitat deixa de ser una moda i passa a ser un imperatiu per a les empreses. És molt més important del que sembla i no és exclusiva de les grans empreses. Les petites i mitjanes empreses (PIMES) representem una part molt significativa de l’economia i tenim un impacte molt directe en els entorns en què operem.

Les empreses estan evolucionant més enllà d’un enfocament purament financer per integrar la idea que, l’èxit no només es mesura en termes de beneficis, sinó també per l’impacte que es té en la societat.

Hi ha un gran nombre d’empresa que ja tenen incorporades mesures per afavorir la sostenibilitat ambiental, però què hi ha de la sostenibilitat social?

És normal tenir dubtes i preguntes sobre com pot ser socialment sostenible la nostra empresa, per on cal començar, o bé, com sabem si ja som sostenibles socialment.

Per començar a esvair dubtes i respondre algunes preguntes, us oferim 3 REFERÈNCIES bàsiques per navegar rumb a la sostenibilitat:

1. Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Són metes globals, establertes per l’ONU, per abordar desafiaments socials, econòmics i ambientals del planeta. Impacten en l’àmbit empresarial, i per suposat en la Diversitat i Inclusió en contribuir a reptes com, per exemple, l ‘ODS5, la igualtat de gènere o l’ ODS10, la reducció de desigualtats enfortint així el compromís corporatiu amb la sostenibilitat. Aquests ODS poden ajudar la teva empresa a dissenyar metes que s’alineïn amb la Diversitat & Inclusió.

2. Criteris ESG (Ambientals, Socials i de Govern corporatiu)

Són estàndards per avaluar l’ acompliment ètic i sostenible d’ una empresa, a nivell social, ambiental i econòmic. Es coneix com el triple impacte perquè impacten, per exemple, en la sostenibilitat social, en avaluar pràctiques laborals justes i la contribució en les relacions comunitàries. Pots ampliar la informació al web Comunicar-se. Ho expliquen realment bé.

3. Moviment B Corp

Impulsa l’ adopció d’ estàndards per gestionar l’ impacte de les empreses. Per a això s’ha desenvolupat l’eina digital L’Avaluació d’Impacte B.

B Corp és un certificat transversal i l’ únic estàndard global que mesura i avalua l’ impacte de l’ empresa en els treballadors, la comunitat, el medi ambient, els clients i la governança.

B Lab ofereix programes, formació, i eines (gratuïtes) que faciliten coneixement i impulsen l’adopció dels estàndards, amb l’objectiu de generar impacte positiu al llarg del temps. Échale un vistazo a la web de B Corp, no et deixarà indiferent.

El nostre equip, fa anys que treballa en sostenibilitat social, fins i tot molt abans de ser OBBIA.

Ara, a més, ens hem estat format, precisament, per ser referents en sostenibilitat social i acompanyar les empreses en el camí cap a la sostenibilitat.   

Comencem el camí? Compta amb nosaltres. Escriu-nos a hola@obbia.cat, o bé, agenda una sessió de consulta gratuïta.