Eines i recursos per impulsar la DEI a la teva empresa

OBBIA / Recursos  / Eines i recursos per impulsar la DEI a la teva empresa

Eines i recursos per impulsar la DEI a la teva empresa

A l’actualitat, el tema de la diversitat, l’equitat i la inclusió (DEI) és fonamental per l’èxit i la sostenibilitat de qualsevol empresa. Per ajudar a les empreses a abordar aquests aspectes essencials, existeixen diferents eines i recursos disponibles.

En aquest article, et facilitem algunes eines i recursos perquè comencis a provocar el canvi a la teva organització.

Eines per la Diversitat, l’Equitat i la Inclusió🌍

 • Eines per avaluar: Abans de començar qualsevol cosa, és important mesurar on som: Enquestes anònimes per aflorar la diversitat, qüestionaris de benestar o clima laboral, o bé, anàlisis de bretxes, poden ajudar-nos a identificar àrees de millora.
 • Plataformes de formació: Plantejat incloure, en els plans de formació de la plantilla, càpsules formatives sobre diversitat, equitat i inclusió (DEI). Els cursos i els coneixements poden apoderar els equips amb perspectives i competències necessàries.

 

Recursos per l’Equitat Salarial 💰

 • Eines d’Anàlisi Salarial: Assegurat que totes les persones siguin compensades de forma justa. És essencial i bon inici de camí. Utilitza eines tecnològiques que ajuden a analitzar les dades salarials i a identificar possibles disparitats.
 • Transparència Salarial: Compartir rangs salarials pot eliminar la bretxa del salari i promoure l’equitat. En aquest cas, s’utilitza la informació pel benefici de tota l’organització.

 

Tecnologia per minimitzar biaixos en contractació i en promoció 🤖

 • Plataformes de Contractació: Tenim al nostra abast softwares, tant brutals, com el que han creat Marta y Javier de Blindstairs basats en IA per ajudar a minimitzar biaixos inconscients durant el procés de selecció i contractació, assegurant una avaluació justa de les candidatures.
 • Revisió de Descripcions de llocs de treball: En ocasions, els biaixos s’infiltren en les descripcions de llocs de treball. Incorporar protocols de revisió pot ajudar a crear anuncis inclusius i atractius per una audiència més diversa.

Recolza a persones del col·lectiu LGBTQ+ 🏳️‍🌈

 • Xarxes i Grups de recolzament: Fomentar la inclusió de persones LGBTQ+ a través de xarxes i grups interns, pot crear un espai segur. Tenir aliances amb organitzacions especialitzades com REDI, facilita coneixements i recolzament.
 • Llenguatge i Comunicació: Revisa la comunicació externa i interna, el llenguatge i la visibilitat que dóna l’empresa al seu compromís (a la web, a les plataformes, …)
 • Polítiques Inclusives: Assegurat que les directrius i normatives de l’empresa respecten la identitat de gènere i orientació sexual de cada persona.

 

Facilitats per a Persones amb Discapacitat 🦽

 • Accessibilitat Digital: Garanteix que la vostra web, plataforma en línia i sistemes interns, siguin accessibles per a persones amb discapacitat visual, auditiva o motora. Us poden guiar els cracks de TothomWeb
 • Ajustos Raonables: Estar disposat a realitzar qualsevol canvi necessari en un lloc o entorn de treball, per a què una persona amb discapacitat pugui realitzar i progressar en les funcions del seu lloc, en igualtat de condicions. Podeu trobar idees a la web de la ONCEalgunes APP

 

També volem destacar dos elements més, molt útils per a la gestió de la DEI: la flexibilitat i la creativitat 🤸🏽💫

I amb aquesta informació…

 • Quines eines o recursos et donaran millor resultat, segons els teus objectius i necessitats?
 • Com utilitzar aquestes eines? D’una a una, combinades, de forma progressiva o amb pilotatges.
 • Què i com es pot crear i flexibilitzar l’empresa perquè sigui més diversa, sense perdre la seva essència?

Per respondre aquestes preguntes, i per descomptat, per impulsar la Diversitat, l’Equitat i la Inclusió a la teva empresa, compta amb el nostre equip. Escriu-nos a hola@obbia.cat, o bé, agenda una sessió de consulta gratuïta.